Bugün saat 15.30’da NTV’de yayınlanacak olan ‘Bakış’ programda, Denizli sanayisi, kent ekonomisi, ihracat ve istihdam rakamları ile ilgili bilgileri paylaşan Başkan Kasapoğlu, “Denizli, kadim sanayi ve ticaret kültürü olan bir kent. 5 Milyar doları bulan ihracatımızla, 230 bini aşan ücretli istihdamımızla öncü olmayı sürdürüyoruz. Kadın istihdamı adına da öncü bir kent olan Denizlimizde, tekstil sektöründe her iki çalışanımızdan biri kadın. En fazla kadın istihdamı yapan kent unvanı ile de gurur duyuyoruz. Ayrıca, bilişim ve yazılım firmalarımızla bir komisyon oluşturduk. Ankara ve İstanbul’dan sonra bu komisyonu oluşturan 3. Oda olarak öne çıkıyoruz. Model Fabrika ve Makine İhtisas OSB’yi de en kısa zamanda şehrimize kazandıracağız.” dedi.

Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu, PAÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Şehit Piyade Teğmen Bekir Can Kerek Konferans Salonu’nda çekimleri gerçekleştirilen NTV Bakış Programına konuk oldu. Hürriyet Gazetesi Yazarı Noyan Doğan'ın sunumuyla çekimleri gerçekleştirilen ve bugün saat 15.30’da NTV’de yayınlanacak olan programda, Başkan Kasapoğlu, Denizli sanayisi, kent ekonomi, ihracat ve istihdam rakamları ile ilgili bilgileri paylaştı.

BU BAŞARI HİKAYESİNİN BAŞ AKTÖRÜ DENİZLİ SANAYİCİSİ”

Denizli Sanayi Odası’nın 1973’ten bu yana girişimci ruhları üretime, yatırıma ve ihracata teşvik eden bir sivil toplum kuruluşu olarak çalışmaya devam ettiğini belirten Başkan Kasapoğlu, “Dönemin şartlarına çevik yapısıyla anında uyum sağlayan, tecrübeli yönetimiyle, şehrin sanayisine şekil veren duruşuyla sanayiciye yol gösteren Denizli Sanayi Odası, üreten ve ihraç eden sanayi kenti olma misyonunu dün olduğu gibi bugün de büyük bir özveriyle ortaya koyuyor. Ve bu başarı hikayesinin baş aktörü Denizli sanayicisi.” ifadelerini kullandı.

TEKSTİL SEKTÖRÜNDE HER İKİ ÇALIŞANIMIZDAN BİRİ KADIN”

İhracat ve istihdam rakamlarını da değerlendiren Kasapoğlu, “5 Milyar doları bulan ihracatımızla, 230 bini aşan ücretli istihdamımızla öncü olmayı sürdürüyoruz. Kadın istihdamı adına da öncü bir kent olan Denizlimizde, tekstil sektöründe her iki çalışanımızdan biri kadın. En fazla kadın istihdamı yapan kent unvanı ile de gurur duyuyoruz. Ayrıca, bilişim ve yazılım firmalarımızla bir komisyon oluşturduk, Ankara ve İstanbul’dan sonra bu komisyonu oluşturan 3. Oda olarak öne çıkıyoruz. Model Fabrika ve Makine İhtisas OSB’yi de en kısa zamanda şehrimize kazandıracağız.” dedi.

DOĞRU ÜRETİM, GÜÇLÜ SANAYİCİ, GÜÇLÜ DENİZLİ”

“Sanayici düşük kur ve enflasyon arasına sıkışmış durumda" “Sanayici düşük kur ve enflasyon arasına sıkışmış durumda"

Verimlilik, sürdürülebilirlik ve yeşil dönüşüm temalarıyla bu şehir için çalışmaya devam ettiklerini belirten Kasapoğlu, “Bizler, Doğru Üretim, Güçlü Sanayici, Güçlü Denizli parolasıyla bitmek bilmeyen bir azim ve kararlılıkla çalışmalarımıza devam ediyoruz. 6 ana sektör altında 18 farklı Meslek Grubumuz ile gece gündüz bu şehir ve ülkemiz için üretiyoruz.” diye konuştu.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mehmet Tuğtan ve Türkiye İş Bankası KOBİ ve İşletme Bankacılığı Satış Bölüm Müdürü Gaffar Öney’in konuşmacı olarak yer aldığı ‘BAKIŞ’ Programı 5 Haziran saat 15.30’da NTV’de yayınlanacak.

KASAPOĞLU, “ANADOLU BULUŞMALARI” PANELİNDE SORULARI YANITLADI

Başkanımız Selim Kasapoğlu, programın ardından gerçekleştirilen “Anadolu Buluşmaları” paneline de konuşmacı olarak katıldı. Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardımcıları Fatih Gören, Taylan Matkap ve İdil Pamir ile birlikte katılımcılardan gelen sorulara büyük bir içtenlikle yanıt veren Başkan Kasapoğlu, Sigortacılık faaliyetleriyle sanayi arasındaki mesafesinin azaltılması gerektiğine dikkat çekti.

Öğrencilerin ve iş dünyasından güçlü temsilcilerin yer aldığı salonda soruları yanıtlayan Kasapoğlu, staj imkanları, üniversite-sanayi iş birliği, bilim ve teknolojiyi yakından takip eden iş dünyası için Denizli Sanayi Odası olarak neler yaptıklarını anlattı.