Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısının ikinci birleşimi Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu Başkanlığında yapıldı. Meclis toplantısının ardından DESKİ’nin 2024 su ücret ve tarifeleri görüşüldü ve yeni kararlar alındı.

Mecliste en önemli konu ise Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun seçim vaatleri arasında bulunan suya yüzde 50 indirim konusu oldu. AK Parti’nin yüzde 50 indirim yapılması önerisine komisyondan gelen karar ile ilk kademede yüzde 30 ikinci kademede ise yüzde 10 oranında indirim yapılması kararı alındı.

Yapılan indirim ile ilgili konuşan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ise önce DESKİ’nin borçlarından ve fatura okuma oranında yaşanan sıkıntılardan bahsetti, ardından Denizli halkından özür dileyerek ilk kademede yüzde 30 ikinci kademede ise yüzde 10 indirim yaptıklarını belirtti.

Çameli semalarında görsel şölen yaşanacak Çameli semalarında görsel şölen yaşanacak

Alınan karar ile birlikte Denizli’de su ücretleri 0-12 metreküpe kadar, 21.97 kuruş olan su fiyatı 15.25 kuruşa düştü. Yapılan indirim ile birlikte en pahalı su kullanan iller sıralamasından 4. Sırada yer alan Denizli, 16. Sıraya geriledi.