Korona virüs tedbirleri kapsamında geçtiğimiz 19 Martta ziyaretçi girişine kapatılan Pamukkale normalleşme sürecine geçilmesiyle kapılarını açtı. Tüm beyazlığıyla adeta büyüleyen Pamukkale ilk yurt dışı kaynaklı misafirlerini de ağırladı.
Forbes Dergisi’ne göre 21,5 milyar servetiyle dünyanın en zengin 48. iş adamı Lukooil’in sahibi Vahid Alekberov’un ortağı milyarder Ali Begov ve ailesi İçişleri Bakanlığı’nın özel izniyle Pamukkale’ye geldi. Rusya’nın St. Petersburg kentinden gelen 10 kişilik grup 3 gün boyunca sırasıyla Konya, Isparta ve Pamukkale’yi gezdi.
“İLK YABANCI KAFİLEMİZ NİHAYET BİZLERLE BULUŞTU”
Alanda ilk yabancı turistleri ağırladıklarını belirten Pamukkale İşletme Müdürü Kazım Tali ; “1 Haziran itibari ile müze ve ören yerleri açıldı. Biz tüm hazırlıklarımız yaptık. Sezona hazırız. Tesislerimiz tamamıyla ziyaretçilerini ağırlamak için bekliyor. İlk yabancı kafilemizde nihayet bizlerle buluştu. Bu süreç umarım turizme olumlu yansır. Pamukkale bu ziyaretlerle tekrar eski günlerine kavuşacaktır. Daha nice turistimiz buraları tercih edecektir. Biz burada hizmet vermeye hazırız” dedi.
“BU TUR UMARIM TURİZM PAYDAŞLARI İÇİN BİR NAZAR BONCUĞU OLUR”
Tüm güzergâh boyunca misafirlere eşlik eden Protokol Rehberi İbrahim Mayda; “ Pandemi döneminden sonra ülkemizin ilk turizm faaliyetini gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Mavi Rota Turizm ve Protokol Rehberi şirketlerinin işbirliğiyle dünyanın en zengin iş adamlarından biri olan Begov ve ailesini ağırladık. Gezi 3 gün boyunca Anadolu turu şeklinde oldu. Rota dâhilinde Konya, Isparta ve Denizli illerindeki belirli noktalar gezildi. Umarım ki bu tur ülkemizde ki bütün turizm paydaşları için bir nazar boncuğu olur” şeklinde konuştu.