Önce kısaca bir thetahealingtekniğinden bahsedelim. Nedir? Ne değildir?

Thetahealing; yaradan aracılığıyla fiziksel, psikolojik ,ruhsal iyileşmeyi odaklanmış dua ile sağlayan meditasyonel bir süreçtir. Dini bir oluşum değildir.

Bu süreçte; farkındalıklarımızın artmasına ,bize hizmet etmeyen, çoğu zaman farkında olmadan muhafaza ettiğimiz, öfke,kırgınlık,kızgınlık,pişmanlık,suçluluk,kaygı,korku ve endişe gibi duygularından özgürleşip, bizi hasta eden düşüncelerimizi fark edip değiştirme imkanımız oluyor.

Zihin –beden-ruh üçgenine baktığımızda ruhenn ve zihnen sağlıklı olunmadığında, beden hastalık oluşturarak alarm veriyor çünkü ruhu en iyi beden tanıyor.Bedenimizin ve hücrelerimizin bir hafızası var herşeyi biliyor. O yüzden benzer olay ve durumlarla karşılaşınca aynı tepkiyi veriyor.

Çevreden aldığım bilgileri analizeden ve tepkiler veren beynimizin iki ayrı bölümü var. Analiz eden kısmı bilinçli zihin refleks veren kısmı bilinçdışı zihin. Bunlar birbirinden farklı iki insan gibi her an her saniye dünyada bir takım bilgiler alıyoruz ve analiz ediyoruz ve kendimize şu soruyu soruyoruz ‘Bunun için bir çözümüm var mı? Ben daha önce böyle bir sey yaşadım mı? Daha önce böyle bir şeye çözüm bulmuş muydum?’

İki kişi düşünelim, 60 yaşında bir adam 35 yıldır bir fabrikada çalışıyor. Hayatı boyunca sadece bu işi yapmış ve işten çıkartılıyor.Bu adam artık nasıl para kazanacağını nerede çalışıp çalışmayacağını bile bilmiyor. Güvende olma ihtiyacı karşılanmıyor. Dolayısıyla stresi çok iş arkadaşlarından da ayrıldığı için bir gruba ait olma ihtiyacı da karşılanmıyor. Ait olmadığımızda da stres seviyesi artıyor çünkü sevgiye ve bağlantıda olmaya ihtiyaç duyarız. Yalnız yaşamak için yaratılmamışız. Önemli olma ihtiyacı da karşılanmıyorbu kişinin çünkü işini elinelinde tutacak kadar iyi olmadığını düşünüyor. Bu da yine stres seviyesini arttırıyor.

Bu fabrika başka bir kişiyi daha işten çıkarıyor fakat bu kişi daha önce on farklı işte çalışmış ve işini kaybetmeye dair bir çözümü var. Yine iş bulabileceğini düşünüyor.Başka bir ortama ve yere ait olabileceğine inanıyor.

Aynı olayı yaşayan iki kişi ve iki farklı anı deposu. Birinde kaynaklara erişim var diğerinde ise yok. Biz çözümümüz olmadığında hastalanırız. Bir çözümümüz yoksa, ihtiyaçlarımızıkarşılayamıyoruz demektir.

Eğer benim bilincimde bir çözümüm yoksa bilinçaltım bu durumu üzerine alır ve kendi evrimsel programlarını kullanır. Bilinçaltının bu probleme çözüm bulabilmesi tek yapacağı şey bedendeki organları değiştirmek.

Ayrıca hastalığahastalığa sebep olan; farkında olduğumuz ya da olmadığımız olumsuz düşüncelerin ve yaşadığımız olaylara yüklediğimiz algıların değişmesi noktasında bize çözüm ve kaynakları sunan harika bir araç.