Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Hasan Erbil Personel Eğitim Merkezi Başkanı Cumhuriyet Savcısı Uğur Özbek öğrencilerle bir araya geldi.

Kariyer günleri kapsamında Gültepe Adalet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin düzenlediği söyleşiye katılan Savcı Özbek, gençlere kendi kariyer yolculuğundan bahsederken, meslek seçiminin insanın kariyer basamaklarında önemli bir yeri teşkil ettiğine, bu seçimi yaparken toplumun başarı algısının ötesine geçip kendi kişisel meraklarının, heyecanlarının, isteklerinin peşinden gitmeleri gerektiğine vurgu yaptı.

SAVCI ÖZBEK’TEN ÖĞRENCİLERE TAVSİYE

Gençlere kendi başarı hikayelerini yazmalarını tavsiye eden Savcı Özbek, Hukuk mesleğini anlatımının ardından, içinde yaşadığımız toplumumuzun, başarılı ve prestijli sayılan hukuk, tıp, mühendislik mesleklerinin yanında iyi gazetecilere, iyi müzisyenlere, iyi sinemacılara da ihtiyacı var diyen Özbek gençlere toplumun başarı kalıplarını aşarak kendi başarı hikayelerini yazmalarını tavsiye etti.

Bu memleketin, bayrağı altında şerefle yaşadığımız devletin, memleketini canından aziz bilen, işini iyi yapan, vazifesinin hakkını veren yiğit memleket evlatlarına ihtiyacı var gençler diyen Savcı Özbek “Okuyarak, bilerek, sorgulayarak ancak bu memleketin bize yüklediği sorumluluğun hakkını verebiliriz” dedi. Savcı Özbek söyleşisini gençlere kitap okumalarını tavsiye ederek bitirdi.