Sosyal statü ve yaşam tarzı fark etmeksizin herkesin hayatına özellikle ilk gençliğine damga vuran özel, önemli anlar vardır. Benim de yaşarken çok anlamadığım ama yıllar geçtikçe özlediğim ve değerini anladığım yaşanmışlıklardan biri Zeytinli Rock Festivali’dir.

O günlerden sonra çok şey değişti 7 kişilik bir arkadaş grubu olarak gittiğimiz festival hava şartlarına ve yaşam şartlarına rağmen bizi mutlu etmiş gençliğimizi ve özgür ruhumuzu yaşadığımızı iliklerimize kadar hissetmiş her şeyi yaşamıştık.

Benden tam 10 yıl sonra kendimden 10 yaş küçük kardeşim sevgili Yağız gitti aynı festivale, haliyle ben de aynı heyecan eski günler konuşuldu hatıralar canlandı. Kafamda hep kurdum durdum o festivale tekrar gidebilir miyiz? O günleri bu yaşlarda tekrar yaşayabilir miyiz? Aynı şekilde eğlenebilir miyiz? Bu sorular kafamda dönerken festivalin resmi sitesine girdim ve gözlerime inanamadım. 2 yıldır Pandemi nedeniyle yapılamayan festival, organizasyonun yapılacağı ilçenin mülki amirlerince iptal edilmiş...

Mülki amirler tarafından verilen kararlar her zaman tartışmaya açıktır, nihayetinde insanız. Herkes hatalı kararlar verebilir, verdiği hatalardan dönebilir. Şimdi asıl soru işareti şurada karşılıyor bizleri; bu kararın alınma sebebi nedir? Kimlerdir?

Kaymakamlık tarafından yapılan resmi açıklama şu şekilde:

“Vatandaşlarımız tarafından yapılan yoğun şikâyet ve yakınmalar göz önüne alınarak, kamu güvenliği ve sağlığı, toplumun huzuru, çevrenin korunması amacıyla uygun görülmemiştir”

Neyin ne olduğunu bize tabii ki zaman gösterecek, kimse olay sıcakken kimlerin organizasyondan rahatsız olduğunu ve neden halkın yasaklarla karşı karşıya kaldığını açıklamayacaktır.

Kafamdaki binlerce soru cümlesiyle beraber bu yazının sonunda söylemek istediğim şey şudur; Yasağın kimseye bir faydası yoktur, bir etkinliği yasaklamak o etkinliği daha da çekici hale getirir. Kaldı ki bu etkinlikler bu festivaller bizim kültürümüzün bir parçasıdır sevgili okur. Ülkedeki tüm ilçelerde yapılan kimseye faydası olmayan “kültür ve sanat” olarak adlandırılan fakat kokoreç ve kıyafet satma özelinde devam eden festivallerdense gençlerin eğlenebildiği kendileri olabildikleri ve hatıra biriktirebildikleri festivalleri desteklememiz bence çok daha önemlidir.

Bu festivale sahip çıkmak isteyen Seferihisar belediyesini can-ı gönülden kutluyorum. Gün gelecek eski güzel günlere döneceğiz sevgili okur.

Bol şans diliyorum sevgili okur. Güzel haberler sizlerle olsun!