Köyün, kırsalın ve köylümüzün kıymetini bilin. Doğal, temiz, sağlıklı gıda için köylerimiz çok önemli. 

Marketten, paketli ürünlerden köy ürünleri arasında biraz fark  var. 

Paketli gıdanın bozulmamasi için inanılmaz boyutlarda önlem alınıyor. 

⚠️Bu tarz kuru ürünlerde ışınlanma yapılabiliyor. Yani ürünlere bir miktar  radyasyon veriliyor.

⚠️Boyama yapılabiliyor.

⚠️ Böcek olmasını engelleyen zehir  diyebilecegimiz önlemlerle depolarda yıllanmış ürünleri piyasaya sürebiliyorlar.

İlaclamanin, ışınların zararı yoktur, bir şey olmaz falan denebilir mi? Bir şey olmazsa bu kadar kanser, hastalık nereden çıkıyor? 

Fabrika uygulamaları ile  çok faydalı diyerek yediğimiz yiyecekler işe yaramaz hale gelebiliyor. 

Bu yüzden mümkün mertebe bu yiyecekleri köylerden almaya çalışın. Bir kış yetecek kadar topluca alırsanız ve saklama koşullarına dikkat ederseniz kuru yiyecek oldukları için bozulma sıkıntısı olmaz.

Köyümüz için, sağlık için kırsalımızın kıymetini bilelim, destekleyelim.  Köy insanımızın geliri artarsa üretim sürer aksi durumda ithalata mahkum kalırız.

Kentimizde tarım fuarını gezdim. Ziraat odası, Kooperatif ve üretici birliklerimizin başkanları, yöneticileri ile röportajlar yaptım. Orada göle bir maya çaldık. Kentimizde tüm üretici birliklerimiz ve kooperatiflerimizin bir araya gelerek merkezi noktalarda sadece köy ürünleri satacakları büyük bir kooperatif market kurulması fikrini tartıştık. Bu market ile çiftçimiz  e ticaret ile de tanışabilir. Kent halkı da köye daha kolay ulaşmış olur.  Köy pazarı kent merkezimizde nedense kurulamadı. Bakalım bu yerel seçimler sonrasında neler olacak. Olur mu olur. 

Toprağımız, köyümüz o kadar degerli ki umarım köy ürünlerimizi kaybetmeyen anlarız.