Öğretmenlik sadece okulda mıdır?
Yoksa bir yaşam biçimi midir?
Kırsal bölgelerde en büyük sorun öğretmenlerin köylerden çekilmesi ile olmuştur.

Her ne kadar öğretmenler köyden çekilse de internet toplumsal eğitim için imdada yetişti. Her meslekte olduğu gibi öğretmenler için de sosyal medya halka ulaşmak için çok önemli bir kanal oldu.

Eğitimin, akademinin içinde yeralmanın yanında kendi adıma halka ulaşmak ve ülkemin bilgi ve kültür seviyesini arttırmaya çabalıyorum. Bilim halk içindir cümlesi her daim şiarım oldu. Gazete yazılarım, TV programlarım, Facebook, İnstagram ve Youtube kanalım sayesinde binlere, milyonlara ulaşmaya çalışıyorum. Denizli'nin bilinmeyen tarihi ve doğal güzelliklerinin büyük bölümünü sosyal medyada binlerce hemşehrimize tanıttım. Kentimizde yapılan şenlikleri, konserleri, kültürel etkinlikleri TV programı haline getirip YouTube da yayınladım. Ülkemizin en güzel noktalarını tek tek tanıtmaya çalışıyorum. Üzüldüğüm şey ise İzlenme oranı ise maalesef milyonlar değil. Çünkü bilgi, kültür, tarih, mühendislik ilgi çekmiyor. Toplum bu tür bilgiyi talep etmiyor. Çıplaklık, küfür, magazin çok daha fazla ilgi çekiyor. Bu durumun toplum bilimciler, psikologlar, pedogoglarca acilen sorgulanması gerekiyor.

Bilgi aslında öğrenmek isteyen için çok kolay ulaşılabilir durumda. Sosyal medyayı, YouTube kanallarını doğru kullananlar için doğru yeri, doğru kişiyi takip edenler, doğru kitapları okuyanlar, Açık lise ve Açık öğretim fakültesinin sunduğu imkanlardan faydalananlar kendilerindeki olumlu değişiklikleri hızla farkedebilirler.

Aslında öğretmenlik yaşam biçimidir destekte öğrenmek de bir yaşam biçimidir. Öğrenmeyi sürdürmek ve öğretmenin heyecanını hissetmektir belki de öğretmenlik.

Eğitim sistemimizde çok sorunları olsa da hiç biri çözülemez değil. Yeter ki toplumca bu çözümler istensin. Öğrenmeyi ve öğretmeyi yaşam biçimi haline getirmiş, eğitim dünyasına emek veren tüm ofretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun.