Denizli İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ve İl Tarım Müdürlüğü tarafindan Denizli Çoban Yıldızını Seçiyor adlı bir yarışma düzenlendi. 

Yarışmada 10 yetiştiricimiz, çobanımız yarıştı.  

Görülmeye değer olan unsur yarışmadan ziyade il sınırlarımız içinde küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin, çobanlarımızın salondaki  heyecanı idi.

Neredeyse tüm üreticilerimiz kente gelmis, 1000 kişilik salonu tamamen doldurmuştu. Demek ki üreticimiz, çobanımız, çiftçimize ulaşmak sanıldığı kadar zor değil. Salondaki üreticilerimizin ve sahnedeki  yarışmacıların  heyecanı, yarışmadaki performansları her türlü takdire değer. 

İlk olarak yarışmada  ve bu toplanmada emeği geçen Koyun Keçi Birliğini ve Tarım il ve ilçe müdürlüklerini kutluyorum.  Bu denli kalabalık bir üretici kitlesini birarada görmek tarımın geleceği konusunda umutlarımı yeşertti.  Ümit ediyorum ki tarım ile ilgili belgesel gösterimleri, büyük çaplı eğitim ve diğer organizasyonlar için bir başlangıç olur. 

Üretici birliklerinin birlik üyelerine olumlu katkısını bu etkinlik bir kez daha gösterdi. Denizli Damızlık Koyun Keçi Birliğinin başında Tarım Bakanlığına bağlı Veteriner Hayvan Sağlığı Meslek Lisesinden mezun Kadir Özdemir var. Kadir başkanın başarısında Tarım Bakanlığına bağlı sınavla girilen parasız yatılı Veteriner Sağlık Meslek Lisesinin payı büyük.  Bir zamanlar Tarım Bakanlığına bagli Ziraat Meslek Liseleri, Hayvan Sağlığı Veterinerlik Sağlık Meslek Liseleri, Laborant Meslek liseler, Ev Ekonomisi Meslek Liseleri vardi. Bu  okullardan mezun teknisyenler köylerde, ilçelerde çiftçi ile üreticiler ile içiçe idi. Çiftçinin, üreticinin, köylünün eğitiminden, sosyal yaşamına her şeyinden

sorumlulardı. Köylerde ev ekonomisi teknisyenleri hanımlar dikiş kurslarından reçel yapımına, Ziraat teknisyenleri traktör kurslarından  tarımsal üretimin her konusunda kurslar açıyor, veteriner sağlık teknisyenleri üreticinin her derdine koşuyor çiftçi ile içiçe yaşıyordu. Tarım okulları mezunları kırsalda kooperatifler kuruyor,  kırsal kalkınma konusunda harikalar yaratıyorlardı. Kadir başkan  tarım okullarından mezun tüm teknisyenlerin önemini ve başarısını örnek çalışmaları ile bir kez daha gösterdi.  Şu an başarılı çalışmalar yapan mühendislerin,  Veteriner Hekimlik yapan Tarım personelinin geçmişine bir bakın büyük ihtimalle Tarım Bakanlığına bağlı yatılı meslek lisesi mezunudur.  Meslek lisesi mezunu olmayan mühendisler, veteriner hekimlerimiz hiç kızmasınlar bir işi 13 yaşında uygulamalı 24 saat ciftlikte yaşayarak öğrenmeye başlamak başka bir  şeydir kitaptan okumak başka şey. 

Denizli Çoban Yıldızını yarışma ile seçti. Kazanan ve yarışmaya katılan tüm üreticilerimiz, çobanlarımız tebriği hakediyor ama Denizli' nin esas Çoban Yıldızı 

Birlik Başkanı Veteriner Sağlık Meslek Lisesi mezunu Kadir Özdemir olmuştur. Büyük bir alkışı hakediyor. Alkışlar Kadir Başkana. Ziraat Teknik Lisesi mezunu olarak büyük gurur duydum. 

Büyükşehir Belediyesinin çobanlara kepenek desteği vereceğini duyurması, yerel yönetimlerin tarıma ilgisinin giderek artması da sevindirici bir gelişme olarak kayıtlara geçti. 

Tarım okullarımızın tekrar Tarım Bakanlığına bağlı bir biçimde açılmasını, Acıpayam' da açılacak  bir Tarım Lisesinin kentimiz tarımına büyük katki sağlayacağını izninizle yetkililerimize tekrar hatirlatayım. 

Büyük Atatürk'ün " Köylü Milletin efendisidir. Milli ekonominin temeli ziraattir"  sözleri ile yazımı sonlandırayım. Saygılarımla